Polityka prywatności

1. Portal, respektując ustawę o ochronie danych osobowych oraz szanując Twoje prawa, zobowiązuje się do poufności oraz bezpieczeństwa w zakresie pozyskiwanych i przechowywanych danych osobowych.

2. Administratorem Danych Osobowych jest: Vimed Sp. z o.o., ul. Czerniowiecka 9, 02-705, Warszawa.

3. Podanie danych osobowych (adres e-mail) jest niezbędne w przypadku, gdy Odwiedzający zapisuje się do usługi Newsletter.

4. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. Odwiedzający ma prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych.

5. Na Portalu przechowujemy następujące dane Klienta:
a) Adres email – poprzez email Odwiedzający otrzymuje informacje z Portalu w ramach usługi Newsletter
 b) Adres IP – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
 c) Cookies – nasz Portal wykorzystuje technologię cookies w celu dostosowania serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach serwisu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.