Reklama

Pieczone tofu z jarmużem

banerek-ageless-tofu

Moi drodzy,

Moją podróż na tym blogu zaczynam od modnych składników :)  W sumie opanowały już USA i powoli widać przebłyski tamtejszych trendów w Europie. Mianowicie tofu i jarmuż. Jarmuż przez lata niedoceniana, znowu wchodzi do polskiej kuchni, wypychając szpinak z półek naszych lodówek ;) Z jarmużu robi się wszystko : ciasta, muffiny, kotlety, koktajle, zupy. Tofu zaś coraz częściej możemy spotkać na półkach w supermarkecie, razem z serem kozim. Dostępne są jego różne rodzaje: z ziołami, wędzone, soute. Pokombinowałam więc z modą w klasyczny sposób :)

Odkąd nabyłam grill elektryczny, nie rozstaję się z nim ani na chwilę. Na nim właśnie grillowałam tofu bez tłuszczu . Wiadomo, możemy trafić na produkt o różnej wilgotności i trochę to trwa zanim „wysuszy się na grillu” ale warto czekać! :)

Efekt eksperymentu jest następujący!

Aby dowiedzieć się, jak przygotować to danie, odwiedź blog Asi na: http://asia.zawszezdrowi.pl/2014/11/pieczone-tofu-z-jarmuzem/

 

Komentarze